با وجود کشمکش‌ های بسیاری که در صنعت مد وجود دارد مصنوعات چرمی همیشه طرفداران خود را حفظ کرده‌اند. اگر شما هم از طرفداران پوشاک، اکسسوری یا زیورآلات چرم باشید قطعاً علاقه‌مند هستید با تفاوت‌ چرم طبیعی و مصنوعی آشنا شوید. به این شکل راحت‌تر می‌توانید چرم اصل را تشخیص بدهید. به همین دلیل است که چرم بهمن تصمیم دارد در این مقاله کوتاه 8 تفاوت‌ های چرم طبیعی و چرم مصنوعی را با شما در میان بگذارد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت تشخیص تفاوت‌ های چرم طبیعی و چرم مصنوعی

چرم انواع مختلفی دارد که بر اساس روش تولید به دو دسته چرم طبیعی و چرم مصنوعی یا صنعتی تقسیم می‌شود. مهم‌ترین تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی به منبع تولید آنها برمی‌گردد.

چرم طبیعی در واقع از پوست حیواناتی همچون گاومیش، گاو و گوسفند به دست می‌آید. به دلیل طبیعی بودن این نوع چرم ممکن است جای عیوب طبیعی مانند زخم‌ها و ترک‌های پوستی، رگ‌ها و سایر صدمات پوستی روی آن دیده شود. چرم مصنوعی اما همان‌طور که از اسم آن پیداست ماده‌ای مصنوعی بر پایه پلاستیک است. در تهیه چرم مصنوعی برای اضافه‌کردن رنگ و طرح‌هایی مشابه چرم طبیعی به آن از موم، رنگ یا پلی‌اورتان استفاده می‌شود.

 

قطعات چرم طبیعی
برش طبیعی و نامنظم چرم اصل که به صورت پایی فروخته می شود.

تفاوت های چرم طبیعی و چرم مصنوعی

تشخیص چرم طبیعی ممکن است برای اکثر اشخاصی که در این زمینه آموزشی ندیده‌اند کار دشواری باشد. احتمال دارد این افراد نتوانند به‌ خوبی از عهده این کار برآیند و با خرید یک کالای تقلبی گران‌ قیمت متضرر شوند. بنابراین در ادامه به بررسی مهم‌ترین تفاوت‌های چرم طبیعی و چرم مصنوعی می‌پردازیم و امیدواریم در خریدهای بعدی خود این نکات را مدنظر داشته باشید:

تفاوت چرم طبیعی و مصنوعی
مقایسه چرم طبیعی و مصنوعی در گذر زمان

1. ظاهر و سطح چرم

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های چرم طبیعی و چرم مصنوعی در ظاهر و سطح چرم است. چرم طبیعی معمولاً در نگاه اول به‌راحتی قابل تشخیص است. طرح و بافت آن بسیار متمایز است و الگویی ناهماهنگ با سطوح ناصاف و دانه‌های کوچک و بزرگ دارد. همچنین سطح چرم طبیعی چروکیده است و از منافذ کوچکی تشکیل شده که معمولاً کپی‌برداری از آنها در تولید چرم مصنوعی دشوار است.

در مقابل چرم صنعتی صاف یا پلاستیک مانند بوده و سطح طرح‌دار آن بیش از حد یکنواخت است. این ویژگی و ظاهر تقریباً یکدست چرم مصنوعی تشخیص آن را برای چشم نسبتاً آسان می‌کند و نشانه خوبی از طبیعی یا مصنوعی بودن چرم است.

 

پوسته شدن چرم مصنوعی به مرور زمان
پوسته شدن چرم مصنوعی به مرور زمان

2. بوی چرم

بوی چرم طبیعی، بعد از ظاهر چرم، مهم‌ترین و شاخص‌ترین ویژگی آن است. چرم طبیعی بوی کاملاً خاصی دارد، بویی طبیعی و ماندگار. درحالی‌که چرم مصنوعی بوی مواد شیمیایی یا پلاستیک می‌دهد. البته چرم‌های طبیعی ارزان‌قیمت هم ممکن است به دلیل فرآوری بد بوی مواد شیمیایی بدهند. از سوی دیگر گاهی تولیدکنندگانی که قصد دارند چرم مصنوعی را به‌جای چرم طبیعی جا بزنند این نوع چرم را با رایحه چرم طبیعی عرضه می‌کنند که البته بوی آن ماندگاری چندانی ندارد.

3. لبه‌های چرم

یکی دیگر از تفاوت‌های چرم طبیعی و چرم مصنوعی در لبه‌های آنها است. لبه‌های چرم طبیعی به طور طبیعی ساییده یا غیر یکدست و زبر است. چرم مصنوعی اما لبه‌های صاف و یکدستی دارد که در طول فرایند برش با دستگاه کاملاً به این شکل درآمده است.

4. حس چرم هنگام لمس کردن و نرمی و زبری آن

چرم طبیعی نرم به نظر می‌رسد و معمولاً ماده‌ای انعطاف‌پذیر و الاستیک است؛ به‌طوری‌که یک تکه چرم ۱۰ سانتی‌متری را، بر خلاف چرم مصنوعی، می‌توان تا ۱۰٫۸ سانتی‌متر بسط داد. علاوه بر این چرم طبیعی زیر فشار انگشت چروک می‌شود. اما چرم مصنوعی حالتی پلاستیکی دارد و بسیار محکم‌تر است. این نوع چرم با فشار انگشت تنها فرومی‌رود و از حالت کشسانی چرم طبیعی برخوردار نیست.

5. واکنش چرم در برابر آتش

بوی سوختن چرم و واکنش آن در برابر آتش نیز یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ های چرم طبیعی و چرم مصنوعی است. هرچند که آتش‌زدن راه مناسبی برای تست محصولات چرمی نیست، اما یکی از سنتی‌ترین روش‌های تشخیص چرم اصل به شمار می‌رود.

اگر چرم در اثر حرارت به رنگ موی سوخته دربیاید و بوی آن را بدهد، یعنی چرم طبیعی است. اما اگر چرم در اثر برخورد با حرارت آتش بگیرد یا ذوب شود و بوی پلاستیک سوخته بدهد، مصنوعی است. همچنین چرم طبیعی مدت‌زمان کمی بعد از دور کردن شعله می‌تواند به حالت اولیه برگردد.

آزمایش شعله و چرم
آزمایش شعله و چرم ، از راه های تشخیص چرم طبیعی

6. واکنش چرم در برابر آب

چرم طبیعی به علت دارابودن منافذ متعدد در سطح خود می‌تواند تا حدودی آب را به خود جذب کند. اما تمام مواد مصنوعی فوراً آب را دفع می‌کنند. البته بهتر است برای تست چرم اصل با آب، بیشتر از چند قطره آب استفاده نشود. علت این است که آب زیاد به چرم طبیعی آسیب می‌زند.

7. قیمت چرم

چرم طبیعی معمولاً از چرم مصنوعی گران‌تر است. علت این امر هم فرایندهای متعددی است که پیش از رسیدن به محصول نهایی باید انجام شود. این فرایندها در مقایسه با فرایند ساده تولید چرم مصنوعی به‌صرف زمان و هزینه بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل است که محصولاتی که از چرم طبیعی تهیه می‌شوند در مقایسه با محصولات مشابه که از چرم مصنوعی تهیه شده‌اند گران‌تر هستند.

 

ورقه های چرم مصنوعی
ورقه های چرم مصنوعی که به صورت متری ارائه می شود.

8. برچسب اطلاعات روی محصول

آخرین تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی که به آن اشاره می‌کنیم برچسب اطلاعات محصول است که اصل بودن چرم را نشان می‌دهد. اکثر محصولات ساخته شده از چرم طبیعی ، دارای برچسب مشخصات هستند که اطلاعاتی مانند نوع چرم، کشور سازنده، اندازه و از این‌ دست توضیحات روی آن درج شده است.

اگر برچسب موجود نباشد یا نکته مبهمی مبنی بر طبیعی بودن چرم وجود داشته باشد، بهتر است در خرید کالای چرمی احتیاط کنید. البته توجه داشته باشید که برچسب به‌تنهایی نمی‌تواند نشانة اصل بودن چرم باشد.

سخن پایانی

اگر تصمیم به خرید لباس یا اکسسوری چرمی گران‌ قیمتی دارید بهتر است با تفاوت‌های چرم طبیعی و چرم مصنوعی آشنا باشید. همان‌طور که اشاره کردیم چند روش تشخیص چرم اصل وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید خرید بهتری را تجربه کنید.

چرم مصنوعی ممکن است قیمت کمتری داشته باشد، اما با در نظر گرفتن اینکه محصولات ساخته شده از چرم طبیعی معمولاً سه برابر بیشتر از مشابه صنعتی آن دوام می‌آورند، این هزینه اضافی نوعی سرمایه‌گذاری بلندمدت خواهد بود.

 

لینک واتساپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *